Koraal logo
Terug naar overzicht

Wiesje Bressers

Wiesje is AVG-arts bij Koraal - locatie Maasveld. Een arts verstandelijk gehandicapten (AVG) heeft zich gespecialiseerd in gezondheidsproblemen bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Zij begrijpen de cliënt dus goed.

Wiesje adviseert, behandelt en begeleidt cliënten, maar ook ouders, andere familieleden en begeleiders. Daarnaast kunnen ook huisartsen en medisch specialisten terecht met vragen.

‘Buitenstaanders kijken vaak door een andere bril naar onze bewoners maar onze medewerkers zien juist de kleine dingen waardoor ze een andere visie hebben op de kwaliteit van leven.’

Wiesje loopt wekelijks visite op de EMB-woningen en wordt daarnaast bijvoorbeeld ingeschakeld wanneer een bewoner gedrag vertoont dat anders is dan normaal.

‘Middels lichamelijk – en eventueel aanvullend onderzoek - probeer ik dan te achterhalen of de verandering komt door een medische oorzaak. Dat is vaak niet gemakkelijk omdat de cliënten hun klachten zelf niet kunnen aangeven. Uit ervaring weet ik van sommige bewoners met een gedragsverandering waar zij last van kunnen hebben. Maar niet altijd is de oorzaak eenvoudig te achterhalen en ben ik mede afhankelijk van de familie en de medewerkers die de bewoners écht goed kennen.’

Wiesje Bressers, AVG-arts Koraal locatie Maasveld