Koraal logo

Arbeidsvoorwaarden

Het ontwikkelen van kennis en het verbeteren van zorg en onderwijs, kan alleen met de hulp van betrokken en gepassioneerde medewerkers. Als werkgever doen we er dan ook alles aan om onze medewerkers zo goed mogelijk te laten presteren, zowel nu als in de toekomst.

Als medewerker van Koraal mag je rekenen op goed werkgeverschap. Voor alle medewerkers van Koraal is er een CAO van toepassing. Hierin zijn een aantal zaken geregeld zoals: de indeling van je salaris, eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, vakantiedagen, reiskostenvergoeding,  en een  toeslag voor onregelmatige werktijden. Binnen Koraal werken we met drie CAO’s, te weten: CAO Gehandicaptenzorg, CAO Jeugdzorg en CAO Primair Onderwijs. Daarnaast hebben we een aantal extra arbeidsvoorwaarden, zoals onder andere:  

De extra reiskostenregeling
We betalen de reguliere reiskostenvergoeding conform de CAO die van toepassing is. Deze vergoeding is lager dan het fiscale bedrag van € 0.19. Koraal wil medewerkers laten profiteren van deze belastingregelgeving voor reiskosten. Je kan dan ook je volledige bruto-eindejaarsuitkering inzetten om te ruilen voor een netto-reiskostenvergoeding.

De uitruil eindejaarsuitkering, meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, werkkostenregeling
Koraal heeft de werkkostenregeling gecombineerd met het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Hierdoor kunnen we een extra arbeidsvoorwaarde aanbieden: het op fiscaal gunstige wijze de bruto- eindejaarsuitkering voor een deel inruilen voor een netto bedrag. Dit leidt voor de medewerker die deelneemt tot een gemiddeld voordeel van 40% over het int wisselen bedrag. 

Bedrijfsfitness
De kosten van maximaal € 40,00 per maand van het afgesloten fitness abonnement kun je fiscaal laten verrekenen met je brutoloon.  Een lager brutoloon betekent dat de sociale premies en belastingen worden berekend over dit lagere brutoloon en je dus minder premies en belasting betaald. 

Fiets
Je kunt via Koraal de aankoopprijs van een fiets met een maximum van € 749,00 fiscaal voordeling laten verrekenen via het brutoloon (rekening houdende met de overige fiscale voorwaarden).