Koraal logo
Terug naar overzicht

"We doen het echt met elkaar"

Marjanka de Kousemaeker is teamleider bij De Hondsberg. Haar baan is dynamisch en afwisselend. Tijdens haar werk geniet zij van het contact met medewerkers, cliƫnten en collega's. Vertrouwen op elkaar en plezier hebben zijn belangrijk. Marjanka vertelt graag meer over haar werk.

“Als teamleider bij De Hondsberg werk ik in een dynamische werkomgeving, waarin wij het echt met elkaar doen.  Alle teamleiders zitten op één verdieping in drie kantoren. Iedere dag starten we met een gezamenlijke dag start. Ook sluiten we iedere dag gezamenlijk af. Dit vind ik heel fijn. Zo ben ik op de hoogte van wat er bij de andere teamleiders speelt en bespreken we of iemand iets nodig heeft. De werksfeer is heel open. Alles is bespreekbaar en fouten maken mag. Wij lopen makkelijk bij elkaar binnen om met elkaar af te stemmen. In mijn werk sta ik er dus niet alleen voor. Ik doe het samen met mijn collega's en de directeur. Ik kan op hen vertrouwen.”

Een zo optimaal mogelijk leef- en werkklimaat creëren
“Geen dag is hetzelfde. Mijn dagen zijn gevuld met het bezoeken van de verschillende groepen en gesprekken met medewerkers tot acties uitzetten om eventuele knelpunten in rooster op te lossen. Ook zit in verschillende werk- en projectgroepen, doe ik verzuimbegeleiding en zijn er overleggen en  Ook hebben we te maken met calamiteiten, zoals een incident op de groep of een cliënt die weg is gelopen. Dit vraagt vaak snel schakelen en vooral de rust bewaren.

Bij alles wat ik doe, probeer ik een zo optimaal mogelijk leef- en werkklimaat te creëren. Dit doe ik samen met de regiebehandelaar en de medewerkers van de groep. Het leukste is de dynamiek en de diversiteit en het samen een verschil kunnen maken voor onze cliënten. Het is nooit saai hier.”

Medewerkers coachen in hun kracht zetten
“Ik en de andere teamleiders proberen zoveel mogelijk nabijheid te bieden en medewerkers te coachen en in hun kracht te zetten. Ik neem het niet over, maar geef ze handvatten om dit zelf te doen.  Daarbij heb ik soms te maken met een spanningsveld tussen zorg en bedrijfsvoering. Daar probeer ik dan creatief mee om te gaan en de teams hierin zo goed mogelijk mee te nemen. Maar uiteindelijk doen wij alles ten behoeve van onze cliënten.”

Trots als een kind ondanks zijn nare ervaringen weer tot bloei komt
"Het moeilijkste is dat ik soms te maken krijg met kinderen die op jonge leeftijd al zo veel ellende meegemaakt hebben en hierdoor erg beschadigd zijn. Ze zijn allemaal uniek. Ze verdienen het dat wij ons uiterste best doen om hen een zo'n fijn mogelijke en leerzame tijd te geven bij De Hondsberg. Als ze dan ondanks hun beperking en/of ervaringen weer tot bloei komen en er ruimte komt voor eigenheid en ontwikkeling, ben ik super trots.”

De plank soms misslaan: daar leer je van
“Een tip die ik aan sollicitanten wil meegeven? Verwacht niet van jezelf dat je meteen alles moet weten en kunnen en durf vragen te stellen en fouten te maken. De plank soms misslaan hoort erbij,  daar leer je van.
Als jij wilt werken bij een erg leuke en dynamische organisatie, waarbij je de kans krijgt jezelf te ontwikkelen, dan zou ik zeker bij Koraal solliciteren!”