Koraal logo
Terug naar overzicht

Pierre, Senior groepsbegeleider bij Maasveld, gezicht van 'Wat een vak'

Pierre, Senior groepsbegeleider, vertelt over zijn werk bij locatie Maasveld voor 'Wateenvak.nl'

Misschien heb je Pierre al eens voorbij zien komen in de filmpjes van 'Werken bij Koraal'. De VGN in elk geval wel én zij waren enorm benieuwd naar het verhaal van Pierre voor hun nieuwe website Wat een vak. Op deze website vertelt Pierre zijn verhaal.

 “Dingen die voor ons heel normaal zijn, kunnen voor iemand met een beperking één van de hoogtepunten van het jaar zijn. Zoals een ijsje eten, een stukje rijden met een busje…. Dat is soms confronterend, maar het is ook heel mooi om iemand zo veel plezier te zien hebben. Ik ben begeleider in een instelling voor mensen met een beperking. Afhankelijk van mijn dienst zorg ik tussen 7 uur ’s morgens en 22 uur ’s avonds voor alles wat onze bewoners nodig hebben. Ik help hen met de dagelijkse dingen: douchen, eten e.d. Ook zorg ik dat ze leuke dingen doen of dingen waarvan ze kunnen leren. Hoe we dat doen, is voor iedereen anders. Daar proberen we zo veel mogelijk aan te voldoen zodat zij een zo leuk mogelijk leven hebben.

Ik ben persoonlijk begeleider van een man met het syndroom van Down. Hij is 52, maar heeft het niveau van een peuter. In de vorige instelling waar hij zat ging het niet goed met hem. Inmiddels woont hij al ruim twee jaar bij ons, en het gaat goed met hem. Wij bieden hem veel structuur en duidelijkheid, daardoor kan hij goed functioneren. Hij kwam binnen in crisis, maar straalt nu levensvreugde uit en maakt op een positieve manier contact.

Voor zijn verjaardag nam ik hem mee lunchen. Hij praat heel onverstaanbaar, maar na afloop gaf hij me een knuffel, terwijl er tranen van geluk over zijn wangen liepen. Het was mooi om te zien dat hij zo blij was, en dat ik dat voor hem had kunnen doen. Dit gaf me een enorm voldaan gevoel.”

De website is een initiatief van de VGN en samen met de leden tot stand gekomen. Belangstellenden komen er snel en gedetailleerd te weten of ze geschikt zijn voor een loopbaan in de gehandicaptenzorg. De site biedt bovendien veel video’s, foto’s en verhalen van medewerkers, cliënten en hun familieleden. Naast een greep uit het leven in de gehandicaptenzorg staat op www.wateenvak.nl informatie over de mensen en hun handicaps, beroepen, opleidingen, het salaris en een 5-stappenplan om te gaan werken in de gehandicaptenzorg.