Koraal logo
Terug naar overzicht

Paul Lemmens

Paul is LVB+ begeleider bij Kapellaan 8 – 10 en persoonlijk begeleider van twee cliënten. Binnen de unit Licht Verstandelijke Beperking+ van de Koraal - locatie St. Anna, wonen jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking en complexe gedragsproblemen.

'De één vindt het lastig om zijn gevoelens te uiten, de ander is sociaal minder handig. Deze cliënten willen graag zo zelfstandig mogelijk leven, maar dat is niet eenvoudig en soms behoorlijk frustrerend', aldus Paul. 'Op onze LVB+ unit leren ze omgaan met hun gedragsproblemen. Ieder in zijn eigen tempo, stap voor stap. De LVB+ unit ligt op de centrumlocatie van St. Anna en bestaat uit geschakelde woningen met kamers en appartementen. Er zijn zes verschillende groepen, verdeeld in problematiek en leeftijd.

Ik vind het belangrijk om te werken in een stabiel team dat op één lijn zit. Als mens heb je vooral veel professionaliteit en geduld nodig. Je moet makkelijk met deze jongeren kunnen omgaan. Ze vragen veel energie, maar je krijgt er ook veel voor terug. Niet dat ze je om de nek vliegen om je te bedanken, maar de kleine dingen maken dit werk leuk.'