Koraal logo
Terug naar overzicht

"Je krijgt een goed beeld van diverse groepen en problematieken"

Floor Verdijsseldonck is flexmedewerker bij De Hondsberg. Zij werkt bij verschillende behandelgroepen. Elke groep heeft zijn eigen sfeer, dynamiek en problematieken. Dat maakt het werk extra leuk. Floor vertelt daar graag meer over.

Elke groep heeft zijn eigen sfeer en dynamiek
"
Werken met onze kinderen/jongeren is uniek, omdat de zorg voor hen 24 uur per dag doorgaat. Je bent er voor ze als ze 's ochtends geen zin hebben om naar school gaan, maar ook als ze 's avonds gezellig een spelletje willen doen. Ik geniet ik het meest van de ontspannen momenten met de kinderen, bijvoorbeeld samen buiten spelen, kleuren of een middag naar de speeltuin.
Omdat ik flexmedewerker ben, sta ik op verschillende groepen. Elke groep heeft zijn eigen sfeer en dynamiek. Erg afwisselend dus!"

Je krijgt een goed beeld van diverse groepen en problematieken
"Wat ik leuk vind aan de kinderen/jongeren bij Koraal locatie De Hondsberg is dat ze stuk voor stuk uniek zijn en je met elk kind/jongere een andere band ontwikkelt. Dit maakt het werk erg divers. Met veel verschillende disciplines werken we aan de beste zorg voor de kinderen en jongeren. Ik ben trots op een kind/jongere als hij/zij een groei laten zien en zich op een positieve manier kunnen ontwikkelen.
Een tip die ik aan sollicitanten wil meegeven: als flexmedewerker kun je de verschillende groepen zien. Maak hier vooral gebruik van, zodat je een goed beeld hebt van de diverse groepen en bijbehorende problematieken."

Je leert grenzen aangeven, (non-)verbale communicatie en assertief te zijn
"Wat ik soms moeilijk vind in mijn werk, is het omgaan met pittige escalaties. Soms is het moeilijk dit los te laten als ik klaar ben met mijn dienst. Gelukkig  sta ik er in mijn werk niet alleen voor, omdat je altijd samen met een collega werkt. Ook als er meer hulp nodig is, zijn andere collega's altijd dicht in de buurt. Bij hen kan ik altijd terecht voor advies, feedback of gewoon een gezellig gesprek met een kop thee."

"Kom solliciteren bij Koraal, omdat je hier jezelf op zowel persoonlijk als op professioneel vlak goed kan ontwikkelen. Je leert grenzen aangeven, (non-)verbale communicatie en assertief te zijn, waardoor je zelfvertrouwen groeit.