Koraal logo
Terug naar overzicht

"In de chaos rust en structuur aanbrengen"

Rianne is pedagogisch medewerker bij De La Salle. Zij omschrijft haar werk als één groot disfunctioneel gezin, dat bestaat uit meerdere opvoeders en jongeren.

Mijn naam is Rianne en ik werk nu ruim 5 jaar voor de La Salle, op de groep de Linde 5. Zoals ik mijn werk vaak omschrijf aan vrienden is dat we één groot disfunctioneel gezin zijn dat bestaat uit meerdere opvoeders en jongeren.

We willen onze jongeren een veilige omgeving bieden waarin ze zichzelf mogen zijn, samen ontdekken waar ze goed in zijn en waar ze naar toe willen groeien door middel van het opstellen van werkdoelen. We bieden behandeling om onderliggende trauma's en problematieken in kaart te brengen en deze samen met het systeem een plekje te geven.

Werken op de La Salle is nooit saai, er is voldoende uitdaging te vinden. Je kunt momenten meemaken die pittig zijn en waarbij je veel kunt leren over de doelgroep maar ook over jezelf als persoon en hulpverlener. Er zijn ook ontspannen momenten waarbij je bijvoorbeeld een ijsje gaat eten met een jongere of samen van de zon kan genieten met een kopje koffie in de hand.

Het leukste van mijn werk vind ik in de chaos die er kan zijn, rust en structuur aan te brengen. Het werken in teamverband is mooi, ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en je bent nooit alleen verantwoordelijk, je doet het echt samen.

Mijn doel is dat een jongere later terugkijkt naar zijn opname op Linde 5 en denkt: “het was niet altijd makkelijk, maar ik heb óók fijne momenten gehad.” 
Kom solliciteren bij Koraal en maak deze fijne momenten voor de jongeren!