Koraal logo
Terug naar overzicht

Ik ben gegroeid van ‘O jee, kan ik dat wel?’ naar ‘Dat gaan we gewoon doen!’

“In 1999 ging ik vers vanuit school aan de slag bij Op de Bies als begeleider van cliënten met een Ernstig Meervoudige Beperking (EMB). Ik kreeg veel kansen om me te verdiepen in onderwerpen die van belang zijn voor deze mensen.
Zo volgde ik verschillende scholingen en de opleiding Palliatieve Zorg. Een cliënt begeleiden in de laatste
fase van zijn leven, dat vond ik heel mooi.”

“Daarnaast voelde ik de behoefte om me op een ander vlak te ontwikkelen. Toen er in 2014 binnen Op de Bies vacatures voor aandachtsfunctionarissen ontstonden, greep ik mijn kans. In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd: van het aansturen van processen tot helpen bij het formuleren van waardevolle doelen voor onze cliënten. Ik ondersteun collega’s bij het opstellen van een passend zorgplan, wat cliënten helpt om verder te groeien of juist dat waardevolle leven te bieden als groeien niet meer mogelijk is. Scholingen geven, meedenken in het proces, samen met collega’s het systeem verbeteren: het voelde nieuw en spannend, maar het gaf vooral veel voldoening.”

“Ik ben gegroeid van ‘O jee, kan ik dat wel?’ naar ‘Dat gaan we gewoon doen!’ Daarom besloot ik onlangs een nieuwe weg in te slaan om nog meer nieuwe kansen te pakken. Nu ben ik naast ECD-coach ook regio-coördinator voor Taal voor allemaal. Weer iets heel anders, maar ook zo waardevol om cliënten meer zeggenschap te geven in hun eigen leven. Ze zelf laten beslissen door dingen begrijpelijk te maken.”
“Ik heb geleerd dat we echt een verschil kunnen maken door wat we doen. Het verschil dat uiteindelijk bijdraagt aan een waardevol, compleet en inclusief leven van onze cliënten. Want in mij zit nog altijd die begeleider… en die mag ook altijd blijven!” ■