Koraal logo
Terug naar overzicht

Even voorstellen: Silvie Carlier, recruiter voor de Belgische markt

Per 1 mei 2022 is Silvie gestart als recruiter voor de Belgische markt. Silvie is geen onbekende binnen onze organisatie. Tot voor kort werkte ze namelijk als groepsbegeleider bij St. Anna in Heel. In haar nieuwe functie gaat ze zich richten op het werven van Belgische medewerkers.

Silvie: Werken in Nederland is een mooie kans, waarbij je jezelf op persoonlijk en professioneel vlak kunt ontwikkelen. Nederland kent zijn eigen gewoontes en werkmentaliteit en medewerkers zijn vaak wat directer. Dat is in het begin even wennen, maar ik heb die no-nonsense stijl graag. Daarnaast zal een leidinggevende in Nederland je vaker om je mening vragen en je steunen in je ontwikkeling.

Kansen in België
Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt moeten we alle mogelijkheden aangrijpen. In België liggen er wat dat betreft zeker kansen, met name vanwege de voordelen voor Belgische medewerkers om bij ons te komen werken, zoals het loon en je recht op vaste vrije dagen bij deeltijds werken. Zo zijn er nog veel meer redenen te benoemen.

Veel mensen zoeken alleen in België naar werk. Maar rondom de Belgisch-Nederlandse landsgrens zijn in Limburg hele leuke voorzieningen te vinden, waar men werkt met passie en hart voor de zorg, dus net wat ik zocht.

Verschillen
De Nederlandse taal is beduidend anders dan de Belgische, al zou je dat zo niet zeggen. De term recruiter heeft in België, in tegenstelling tot in Nederland, een behoorlijk negatieve lading. Dus voor de Belgische markt heb ik mijn functie omgedoopt tot Intern Arbeidsconsulente. En zo zijn er nog wel meer taalkundige dingetjes: salaris is in België wedde en bepaalde afkortingen van organisaties zijn anders, net als de opleidingen en functiebenamingen.

Mooie uitdaging
Behalve mijn werk in de zorg heb ik ook tien jaar als uitzendconsulent in België gewerkt. Voor mij is deze functie dus een ideale combinatie van twee werelden. Ik vind het een mooie uitdaging om mensen uit België te gaan overtuigen, dat is echt mijn drijfveer. Het voordeel is dat ik daarin mijn eigen ervaring kan meenemen. Ik denk dat de kansen met name zitten in het bezoeken van scholen en beurzen, maar ook in het adverteren in de lokale krantjes. Ik ga me daar de komende tijd verder in verdiepen.

Netwerkgroep
Om mij hierbij te ondersteunen, zou ik graag een netwerkgroep starten met andere Belgische collega’s. Groepsbegeleiders uit België die bij ons werken en die willen meedenken, maar bijvoorbeeld ook eens mee zouden willen gaan naar een jobbeurs. Ook willen we filmpjes maken waarin we Belgische medewerkers interviewen. Er zijn genoeg ideeën, ik vind het enorm leuk om hiermee aan de slag te gaan.

Contact
Woon je in België en wil je meer weten over het werken in Nederland of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op met Silvie via +31 6 51 34 95 71.

Wij wensen Silvie veel succes in haar nieuwe functie!

Silvie Carlier