Koraal logo
Terug naar overzicht

Een nieuwe baan voor Jamilla tijdens de corona-crisis

In de corona-crisis kwam Jamilla thuis te zitten. Na een korte zoektocht van maar twee weken had ze haar nieuwe baan gevonden met hulp van het werkgeversservicepunt Westelijke-Mijnstreek.

Jamilla komt uit Maasmechelen (B) en verloor ten gevolge van de corona-crisis haar baan. Via een vriendin werd ze getipt om contact op te nemen met het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling. "Zij was al bekend met het SGA en was erg tevreden over hun werkwijze." Het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling werkt samen met het werkgeversservicepunt Westelijke-Mijnstreek om gezamenlijk werkzoekenden in Nederland, Duitsland en België te bemiddelen en informeren.

Intake op afstand
Via haar vriendin ontving Jamilla een telefoonnummer van haar contactpersoon bij SGA. Ze aarzelde niet en heeft meteen contact gezocht om een afspraak in te plannen. "Vanwege de crisis was een persoonlijke intake helaas niet mogelijk. Wèl volgde een uitgebreide telefonische intake om mijn situatie en wensen te bespreken en de mogelijkheden in kaart te brengen."

Welzijn
Werken in de welzijnssector was een wens van Jamila. "Ik heb in 2013 mijn MBO 4 opleiding in Nederland gevolgd tot persoonlijk begeleider. Ik heb hierin alleen nooit een betaalde baan kunnen vinden." Na haar opleiding is Jamila begonnen als verkoopster en was ze actief als vrijwilligster in de welzijnssector. Dat ze nu zonder baan zat was voor Jamilla ook een kans om juist op zoek te gaan naar een betaalde baan in de welzijnssector.

Ervaring
Jamilla kreeg contact met Timo Hesemans. Hij is jobcoach, loopbaanadviseur en werkzaam bij werkgeversservicepunt Westelijke-Mijnstreek. Tijdens de telefonische intake met Timo kwamen ze tot de ontdekking dat Jamilla veel ervaring had die onvoldoende tot uiting kwam in haar cv. "We hebben samen mijn cv aangepast en geoptimaliseerd. Hij heeft me geholpen om mijn motivatie, kennis en kunde beter zichtbaar te maken." Met een goed cv kunnen toekomstige werkgevers eenvoudig zien wat je in je mars hebt. Zo kun je de kans op een nieuwe baan vergroten.

Introductie
"Samen met Timo heb ik naar verschillende vacatures en websites gekeken. We gingen op zoek naar de juiste match. Een plek waar ik goed zou passen én waar ik van meerwaarde kon zijn". Uit deze zoektocht zijn twee organisaties gekozen waar het SGA Jamilla heeft geïntroduceerd. Daarna ging het allemaal heel. "Beide organisaties namen al vlug contact op. Na een eerste kennismaking ging het al snel over tot een oriënterend interview. Op afstand uiteraard."

In haar nopjes
Bij Koraal kreeg Jamilla een online sollicitatiegesprek. "Dat had ik nog nooit gedaan! Maar de medewerker van Koraal zorgde ervoor dat het een heel open en ontspannen gesprek was. Ik kreeg kort daarna te horen dat ik was aangenomen!" Er werd Jamilla een jaarcontract voor 28 uur per week aangeboden. "Dit overtrof al mijn verwachtingen. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan!"