Koraal logo
Terug naar overzicht

"De veelzijdigheid bij ICT"

Hybride werken, informele sfeer, leuk team, veelzijdig en zelfstandig.
Zomaar een aantal pluspunten die Roy Deumens aangeeft als hij vertelt over
zijn baan als applicatiebeheerder bij Koraal.
10 vragen aan Roy over zijn dagelijkse praktijk.

Hoe is de werksfeer, hoe ziet de nieuwe werkplek van de medewerker eruit?
De werksfeer binnen Koraal is informeel en toch professioneel. De werkplek is een hybride werkplek met een combinatie van thuiswerken en in een moderne kantoortuin.

Wat doet de medewerker op een dag, welke impact heeft hij op de groep?
Binnen applicatiebeheer controleer je dagelijks of de applicaties waarvoor je verantwoordelijk bent functioneren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheer, zoals bv. Software updates en begeleidt je de doorontwikkeling van systemen d.m.v. een juiste inrichting. Daarnaast neem je deel aan overleggremia zoals het ontwikkelteam ECD, SDB en Afas.

Hoe is de eerste werkdag, eerste werkweken? Qua begeleiding bijvoorbeeld, wat mag iemand verwachten?
Wanneer een nieuwe medewerker binnen komt op de afdeling applicatiebeheer zullen we de medewerker als team begeleiden bij het inwerken. Wij zullen hem/ haar begeleiden in een stuk kennis wat betreft de organisatie Koraal en daarnaast laten kennismaken met de collega’s van het ICT team. Na de kennismaking zal de medewerker ingewerkt worden in zijn/haar functie.

Wat is het leukste aan deze functie, wat is het minst leuke?
Het leukste aan de functie is de veelzijdigheid waarmee je werkt. De diversiteit aan applicaties en processen die ermee ondersteund worden. Daarnaast is het erg leuk om zaken op te leveren waarmee de eindklant geholpen is.
Wat minder leuk is, is de interne afhankelijkheid. Het kan voorkomen dat zaken stagneren door afhankelijkheid van een andere afdeling.

Werken bij Koraal is bijzonder, omdat…
Omdat je erg veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt in het uitvoeren van je werk. Wanneer je een stapje extra wilt zetten is dit na overleg gewoon mogelijk.

Tijdens mijn werk geniet ik het meest van…
Een spil zijn tussen de klant, collega’s (applicatiebeheer en ict-specialisten) en leveranciers.

In mijn werk sta ik er niet alleen voor, omdat…
Het ondersteunend domein een hecht team is en wij voor elkaar bereikbaar en toegankelijk zijn. Daarnaast zorgen wij ook voor enkele overlap qua kennis tot de diverse applicaties.

Ik ben blij met mijn collega’s, omdat...
Wij samen hard kunnen werken en hard kunnen lachen.

Hoe ziet je werkplek eruit?
Het is binnen Koraal mogelijk om hybride te werken, waarin je zowel kunt thuiswerken als op kantoor. De werkomgeving binnen Koraal op locatie Sittard bestaat uit diverse werkplekken die voor eenieder geschikt zijn. Van zones per team tot ruimtes om te bellen, teamsen, concentreren of vergaderen. Dit allen in een hippe moderne omgeving met goede ICT faciliteiten.

Interesse in onze vacature? Roy vertelt waarom je moet reageren én geeft je nog een tip!

Een tip die ik aan sollicitanten wil meegeven…

Kan jij zaken makkelijk loslaten, dan is dit een pré.

Kom solliciteren bij Koraal, omdat …
Koraal een bedrijf is dat er is voor haar medewerkers. Koraal denkt mee, is modern en het is een leuke organisatie om te werken.