Koraal logo
Terug naar overzicht

“De centrumlocatie van Op de Bies opwandelen voelt als thuiskomen.”

“Zodra ik de centrumlocatie van Op de Bies op wandel, voelt het als thuiskomen. Het klopt gewoon. Via een maatschappelijke stage kwam ik met de locatie in aanraking en later volgde ik er mijn BBL-opleiding. Op het terrein is alles aanwezig. Niet alleen faciliteiten, maar ook fijne collega’s en bewoners waar je alles voor over hebt. Samen vormen we een klein dorp. Door de activiteiten die we samen met cliënten ondernemen geven we hen ook de mogelijkheid om mee te doen aan de maatschappij.”

“Drie jaar geleden besloot ik om Op de Bies te verlaten. Een andere werkgever bood mij de mogelijkheid om fulltime in de dagbesteding aan de slag te gaan. Ik kwam er echter al snel achter dat het gras bij de buren niet altijd groener is. Toen de mogelijkheid zich voordeed om terug te keren op het vertrouwde nest, twijfelde ik geen moment. Nu heb ik de leukste combi-functie binnen heel Op de Bies. Ik werk gedeeltelijk in de dagbesteding - wat me altijd zal blijven trekken - en daarnaast ben ik aan de slag gegaan bij de thuiszorg van Op de Bies. Het ondersteunen van cliënten in de thuissituatie maakt je werk een stuk persoonlijker.”

“Door cursussen en scholing te volgen blijft mijn werk boeiend en mijn kennis up-to-date. Het geeft een fijn gevoel om je vak te beheersen en om te weten dat je bevoegd bent om bepaalde handelingen uit te voeren. Maar uiteindelijk blijft het mensenwerk. In de ondersteuning van de cliënten van Op de Bies kun je door iets kleins te doen een groot verschil maken. Wat voor ons niks is, is voor hen heel betekenisvol.
En je krijgt er veel voor terug: een glimlach, een arm om je heen of een dikke knuffel. Dat is maar een greep uit wat onze bewoners allemaal te bieden hebben.”