Koraal logo
Terug naar overzicht

"De waardering die je terugkrijgt in je werk is nergens zo groot als in de zorg."

Voor een financial is een functie in de zorg vaak niet de eerste keuze. Echter, de waardering die je terugkrijgt in je werk, is nergens zo groot als in de zorg. Je kan echt mensen helpen en zichtbaar je steentje bijdragen aan een mooie organisatie. Luuk werkt als Medewerker Planning & Control bij Koraal. Hij vertelt trots over zijn functie en de mogelijkheid die hij heeft gekregen om verder te groeien naar de functie van Controller.

"Als je op zoek bent naar een gezellige en informele werksfeer, waarbij de medewerkers en de klant centraal staan, is Koraal absoluut het juiste bedrijf. De werkplek van Koraal kan per dag verschillen. Zo kun je op een van onze prachtige locaties werken, thuiswerken of in de centrale kantoortuin met de finance afdelingen. Hierin krijgt de medewerker veel vrijheid om zijn voorkeuren uit te spreken.

De voornaamste werkzaamheden van een medewerker Planning & Control zijn het opstellen van de maand- en kwartaalrapportages. Een andere belangrijke taak is het opstellen van de begroting voor een specifieke werkstichting. Naast deze taken speelt de medewerker een belangrijke rol in het aanleveren van stuurinformatie voor de teamleiders op de locaties en het optimaliseren van processen binnen de organisatie.

Op de eerste werkdag leer je je directe collega’s kennen en krijg je alle belangrijke informatie omtrent het werken binnen Koraal. Vervolgens kan je bij vragen omtrent de werkzaamheden binnen de afdeling Planning & Control terecht bij al je collega’s.

Samen naar een hoger niveau
Naast het financiële stuk kom je ook in gesprek met mensen uit de zorg. Het is belangrijk om hierin elkaar te ondersteunen en de organisatie beter te leren kennen. Zo krijg je steeds meer inzichtelijk hoe de zorg werkt, maar krijg je ook waardering terug vanuit de zorgmedewerkers. De band tussen teamleiders en Planning & Control medewerkers is essentieel om de organisatie samen naar een hoger niveau te kunnen tillen.

De functie maakt onderdeel uit van het team Ondersteuning Control binnen de afdeling Ondersteuning Financiën. Het directe team bestaat uit 5 enthousiaste en behulpzame collega’s. Hierin doet elke collega zijn werk voor één of meerdere werkstichtingen.

Het mooie aan deze functie is dat geen enkele dag hetzelfde is. Je krijgt met veel verschillende afdelingen en regio’s te maken waardoor het sociale aspect hoog in het vaandel staat van een medewerker. Dit samen met de informele werksfeer zorgt voor een prettig werkklimaat.

Binnen Koraal heeft iedereen elkaar nodig om de organisatie goed te kunnen draaien. De behulpzame collega’s willen graag helpen bij complexe vraagstukken. Om dit te stimuleren zijn er afdelingsoverleggen en kun je samenwerken met je directe collega’s in de kantoortuin in Sittard.

Koraal is een leuke, informele organisatie, waarbij de medewerker centraal staat. Daarnaast is er voor mensen met ambitie veel ruimte voor persoonlijke groei. Zo heb ik zelf de kans gekregen om bij mooie projecten aan te mogen sluiten zoals de ontwikkeling van strategie jeugd en een meerjarenperspectief. Buiten deze kansen geeft Koraal ook de mogelijkheid om door te groeien binnen de organisatie.

Met veel trots kan Luuk zeggen dat hij binnen Koraal de stap tot controller heeft kunnen zetten. De organisatie zoekt samen met haar medewerkers naar de ideale werksituatie en functie voor de werknemers. Dus ben jij een ambitieuze financial, die zijn steentje wil bijdragen aan de zorg, dan ben jij degene die we zoeken!"

Luuk en Antoine